עו"ד לדיני משפחה במצב של פרידה

תחום דיני המשפחה והמעמד האישי הוא רחב מאוד, וכולל תחומים רבים שלאו דווקא מתייחסים ליחסים שבין בני זוג. עם זאת, ליחסים הללו משקל רב בכל הנוגע לתחום המשפטי הנ"ל, וכאן ננסה לפרט.

גירושין או פרידה הם אף פעם לא דבר פשוט בין בני זוג, גם לא חיפוש עורכי דין שיעסקו בגירושין שלכם. תקופה ממושכת של משבר, שבמקרים רבים הכניס לתוכו גם את המשפחה והחברים, ואת הילדים שתקועים באמצע, יכולה להוציא מבני הזוג את הצדדים הפחות יפים שלהם, ולהפוך את הפרידה לסיוט של ממש. בשונה מעורך דין משמעת למשל,עורך דין משפחה יסייע לכם לצלוח את המכשול מולו אתם עומדים בצורה מקצועית, בדיוק כמו עורך דין עסקים.

הנושא המרכזי והנפוץ בדיני משפחה

נפוץ ועדיין כואב – הנושא העיקרי אליו נדרשים עורכי דין לענייני משפחה הוא גירושין, וכל המשתמע מכך. בשונה מעבודתו של עו"ד תעבורה, שפוגש את לקוחותיו במצבים של פגיעה פיזית או פגיעה לרכוש, עורך דין לדיני משפחה פוגש את הלקוחות שלו כשהם פגועים רגשית ונפשית. מדובר בתהליך כואב שבמקרים רבים נגרר כסכסוך מתמשך בין בני הזוג, מכניס לתוכו את המעגלים הקרובים בחיים של בני הזוג (ילדים, בני משפחה קרובים), וכולל התעסקות לא נעימה עם כסף ורכוש. 

הצורך בגורם מקצועי – גם כשנראה שתהליך הפרידה בין בני הזוג הגיע אל נקודת פשרה וסיום, במקרים רבים הפצע נפתח מחדש אחרי שנים, כאשר טריגר כזה או אחר מעיר לפתע את הדוב משנתו.דווקא בנקודה הזו, החשיבות של איש מקצוע בעל ניסיון כמו עו"ד דיני משפחה, יכול לסייע לבני הזוג, או למי מהם שמרגיש מקופח בתהליך הפרידה, לעבור את התקופה הזו בכבוד.

אחריות הורית משותפת ומלאה

הערה: קטע זה נכתב לפני הפסיקה האחרונה בנושא אחריות הורית וזמני שהות.
מומלץ לקרוא את המאמר העדכני:
(קישור)

סוגי אחריות הורית – במצב של פרידה בני זוג שהם גם הורים לילדים, עליהם להגיע להסדר בנוגע לאחריות ההורית על הילדים המשותפים שלהם. ישנם שני סוגים של אחריות הורית, משותפת ומלאה. רוב הליכי הגירושין בארץ מסתיימים באחריות הורית מלאה של אחד מבני הזוג (לרוב האם), ובהסדרי שהות (הסדרי ראייה) להורה השני (לרוב האב). 

ההחלטה בידי בני הזוג – כל עוד יש יחסי הסכמה בין בני הזוג, ההחלטה בנוגע לאחריות ההורית על הילדים היא שלהם, אך במקרים בהם יש חוסר הסכמה מהותי ביניהם, ההחלטה בנוגע לאחריות ההורית עוברת לבית המשפט, בהתבסס על חוות דעת של עובד סוציאלי. 

קביעת מזונות

שינוי גישת ביהמ"ש – החל משנת 2017, שינה בית המשפט את יחסו לגבר בכל הנוגע לתשלום מזונות, כשקבע שבמקרים של הורות משותפת לא חלה חובה אוטומטית לתשלום מזונות של האב לאם. עם זאת, לא תמיד מדובר במקרים של שחור ולבן, וגם בכל הנוגע לתשלום וגובה המזונות, בני זוג רבים מגיעים אל כותלי בית המשפט. 

ייעוץ משפטי וגישור –עורך דין מקצועי לדיני משפחה יכול לסייע לבני הזוג לפתור משברים שנראים להם בלתי פתירים, ובמקרים רבים לסייע למי שמרגיש שנגרמה לו עוגמת נפש גדולה, לשנות את רוע הגזירה. במקרים רבים, עורך דין לעייני משפחה הוא גם מגשר גירושין, כך שהוא יכול לנסות ולתרום מהידע ומהניסיון שלו על מנת לסייע לזוגות לצלוח את הגשר מולו הם עומדים.

חלוקת רכוש בין בני זוג

באופן עקרוני, בכל הנוגע לחלוקת רכוש בין בני זוג לאחר פרידה, הרכוש אשר נצבר במהלך חייהם המשותפים מחולק שווה בשווה בין שניהם, בלי קשר לרישום הרכוש על שם מי מהצדדים. עם זאת, בכל הנוגע לירושות ומתנות שניתנו לאחד הצדדים במהלך החיים המשותפים, גימלה או פיצוי שמשולמים לאחד הצדדים ממוסד כזה או אחר, נכסים שהוסכם בכתב בין בני הזוג שלא יאוזנו במצב של פרידה, כל אלה לא יחולקו בצורה שווה.

במקרים בהם יש מחלוקת בנוגע לחלוקת רכוש בין הצדדים, הצד התובע צריך להוכיח שלצד המתנגד הייתה כוונה לשתף אותו בנכס שנמצא על שמו, עוד לפני הנישואין ביניהם.

מומלץ לפנות למשרד עורכי דין מקצועי בכל שאלה, התייעצות או שירות משפטי.