הסכם גירושין – מה שחשוב לדעת

לעיתים הצדדים מגיעים להסכם גירושין בכוחות עצמם ומבקשים מעו"ד לעלות על הכתב את ההסכמות. עורך דין שמתמחה בתחום דיני המשפחה יידע לשים זרקור על הרכיבים שבני הזוג שכחו להסדיר.

כמו כן, לעיתים מה שהתחיל כ"מלחמת חורמה" בין בני הזוג בבית משפט יכול להגיע להסכם פשרה שנקרא "הסכם גירושין" כי הצדדים כבר הבשילו והבינו על מה הם מוכנים לוותר ועל מה לעולם לא !

במקרה של הסכם גירושין חשוב כי עו"ד ישקף לצד שהוא מייצג (הבעל או האישה) את מה שאותו צד יכול היה לקבל אם ההליכים המשפטיים שנקט ימשיכו, וזאת על מנת שאותו צד יידע לקבל החלטה מושכלת אם הפשרה המוצעת טובה לו או לא.

אפשרות שנהוגה בשנים האחרונות היא עריכת הסכם שלום בית שקובע בחובו גם מה ייקרה במידה ושלום הבית לא יעלה יפה. להסכם כזה קוראים "הסכם שלום בית ולחילופין הסכם גירושין".

ההסכמות לעניין שלום בית ולחילופין גירושין – הוא כיד הדמיון, שכן הצדדים קובעים ומסכימים מה יהיה אם הניסיון לשלום הבית לא ייצלח.

לפני מספר שנים היה לי מקרה שכלל בגידה של הבעל באישתו. האישה הסכימה למחול על הבגידה ובלבד שאם הבעל ייתפס בוגד בשנית הוא יחוייב לשלם לה סך של 500,000 ₪, וזאת בנוסף לכל זכות אחרת שתעמוד לה עפ"י הדין (כתובה, מזונות אישה, מזונות לילדים וכולי).

אציין כי בגירושין בהסכמה נהוג כי כל תביעות האישה נגד בעלה, כולל כתובה, תוספת כתובה, מזונות אישה וכולי מתבטלות. מאידך, ניתן גם להסכים ישנה הסכמה להתגרש ברם להשאיר את נושא הכתובה יידון מאוחר יותר.